Politică de confidențialitate

Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal in cadrul SC VIACON STEEL SRL

Informare cu privire la prelucrarea datelor persoanale si operatorul prelucrarii datelor

Protectia datelor dumneavoastra cu caracter personal este foarte importanta pentru compania SC VIACON STEEL SRL.

Ne dorim ca dumneavoastra sa fiti informat corespunzator cu privire la modul si scopurile in care SC VIACON STEEL SRL prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal.

De aceea, in calitate de operator de date cu caracter personal, publicam aceasta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal pentru a va explica modul in care prelucram si protejam datele cu caracter personal, pentru indeplinirea obligatiilor referitoare la garantarea si protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanelor fizice, in special a dreptului la viata intima, familiala si privata.

Datele noastre de identificare sunt: SC VIACON STEEL SRL., nr. Registrul

Comerţului J12/345/2017, CIF RO37012250

Cluj-Napoca, telefon: 0742 955 862

Aspecte generale

Prin „date cu caracter personal” se denumesc informatiile privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”), referitoare la nume, adresa, Cod Numeric Personal, IP sau numar de telefon, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

De fiecare data cand solicitam datele tale personale o sa iti explicam scopul pentru care ne sunt necesare, unde si cat pastram datele tale si cine are acces la acestea. Bineinteles, te informam ca oricand doresti, iti punem la dispozitie informatiile pe care le detinem despre tine si bineinteles ca le vom sterge daca ne soliciti acest lucru.

SC VIACON STEEL SRL adopta masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerilor accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii, accesului neautorizat sau oricarei alte forme de prelucrare ilegala. In acest sens, este desemnata, la nivelul SC VIACON STEEL SRL, o persoana responsabila cu respectarea dispozitiilor Regulamentului (UE) 679/2016.

Principiile prelucrarii datelor de catre SC VIACON STEEL SRL

3.1.  Datele cu caracter personal sunt prelucrate de SC VIACON STEEL SRL cu buna-credinta si in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare.

3.2.  Datele cu caracter personal sunt colectate de SC VIACON STEEL SRL in scopuri bine determinate, explicite si legitime, iar prelucrarea ulterioara nu va fi incompatibila cu aceste scopuri.

3.3.  Datele cu caracter personal sunt adecvate, pertinente si neexcesive prin raportare la scopul in care sunt colectate si ulterior prelucrate.

3.4.  Datele cu caracter personal se stocheaza de SC VIACON STEEL SRL numai pentru o perioada necesara pentru realizarea scopurilor in care au fost colectate, in afara cazului ca evista prevederi legale care sa stipuleze alte perioade.

3.5.  SC VIACON STEEL SRL a luat masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii, accesului neautorizat sau oricarei alte forme de prelucrare ilegala, precum si cu privire la stergerea sau rectificarea datelor inexacte sau incomplete din punct de vedere al scopului pentru care sunt colectate si pentru care vor fi ulterior prelucrate.

Categoriile de persoane vizate de prelucrarea datelor facuta de SC VIACON STEEL SRL

SC VIACON STEEL SRL prelucreaza in cadrul activitatii sale datele urmatoarelor categorii de persoane:

Partenerilor nostri contractuali precum furnizori si clienti („Parteneri comerciali”);

Utilizatorilor Aplicatiilor noastre Mobile („Utilizatori de Aplicatii”);

Persoanelor interesate sa se angajeze in compania SC VIACON STEEL SRL („Candidati”);

Angajatii SC VIACON STEEL SRL („Angajati”);

Vizitatorii showrom-urilor si ale altor facilitati SC VIACON STEEL SRL („Vizitatori”);

Clientii potentiali.

Categoriile de date si scopurile prelucrarii lor in SC VIACON STEEL SRL

Datele cu caracter personal la care se face referire in prezenta Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal includ elemente de identificare de tipul nume si prenume, numele si prenumele reprezentantilor legali, data si locul nasterii, telefon/ fax, adresa de domiciliu/ resedinta, adresa de e-mail, cod numeric personal, seria si numarul actului de identitate, loc de munca, profesie, formare profesionala – diplome – studii, date bancare sau alte asemenea, care servesc la identificarea dumneavoastra sau a persoanelor care va reprezinta ori pe care le reprezentati.

SC VIACON STEEL SRL va colecta, utiliza, prelucra si furniza datele personale oferite de dumneavoastra in scopuri precum reclama, marketing si publicitate, statistica, organizarea de cursuri, seminarii, evenimente comerciale, in scop educational pentru organizarea programelor de formare profesionala, pentru emiterea oricaror documente financiar-contabile, incheierea de contracte ori alte acte necesare in activitatea SC VIACON STEEL SRL.

Datele personale sunt destinate utilizarii de catre SC VIACON STEEL SRL si sunt colectate prin platformele on-line sau prin furnizare directa de catre persoana vizata. O parte din aceste date pot fi comunicate catre parteneri contractuali ai SC VIACON STEEL SRL sau catre autoritatile statului, dupa caz.

Colectarea si prelucrarea datelor cu caracter personal ale minorilor de catre SC VIACON STEEL SRL se vor face doar cu acordul explicit al parintilor sau al altor reprezentanti legali.

Colectam si prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi (de exemplu, informatiile pe care ni le furnizati prin completarea formularelor de pe site-urile noastre web sau prin corespondenta cu noi prin telefon, e-mail sau in orice alta modalitate). Aceasta include informatii pe care le furnizati atunci cand va inregistrati pentru a utiliza un Website al nostru, cand va abonati la serviciile noastre, prin completarea unui formular de inscriere sau in alt mod, atunci cand va inscrieti in promotii, comandati un produs sau solicitati o oferta.

Informatiile pe care ni le furnizati pot include numele, adresa, adresa de e-mail si numarul de telefon, precum si alte informatii, dupa caz.

De fiecare data cand vizitati Website-urile noastre, colectam automat urmatoarele date:

date tehnice, de exemplu acest lucru poate include adresa Internet Protocol (IP) utilizata pentru conectarea calculatorului dumneavoastra la internet, informatiile de conectare; aceste date pot fi colectate si prelucrate in numele nostru prin fisierele de tip cookie ale tertelor parti. Puteti gasi mai multe informatii despre acest lucru la adresa politica-cookies

date despre vizita dumneavoastra, de exemplu acest lucru poate include Localizatoare Uniforme de Resurse (URL) complete, secventa de clicuri catre, prin si de la Website-urile noastre (inclusiv data si ora), informatiile sau produsele pe care le-ati vizualizat sau cautat, numarul mediu de articole vizualizate pe Website-urile noastre, informatii privind interactiunea cu paginile, sau orice adresa de e-mail folosita pentru a contacta reprezentantii departamentului nostru de servicii pentru clienti.

Nu vom colecta sau prelucra date cu caracter personal sensibile legate de dumneavoastra (de exemplu informatii despre originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice, sanatatea, viata sexuala sau orientarea sexuala), cu exceptia cazului in care (i) suntem obligati sa facem acest lucru prin lege; si/sau (ii) in cazul in care ne-ati furnizat consimtamantul dumneavoastra explicit in mod separat. In cazul in care ne furnizati in mod voluntar date cu caracter personal sensibile, prin interactiunea dumneavoastra cu Website-urile noastre sau prin corespondenta cu noi prin telefon, e-mail sau in orice alta modalitate, din proprie vointa si nu la cererea noastra, vom sterge astfel de date cu caracter personal din sistemele noastre daca nu consideram ca prelucrarea acestora este necesara pentru un scop legitim al SC VIACON STEEL SRL, cu exceptia cazului in care ati facut aceste date publice (de exemplu, intr-un forum de mesaje care este vizibil publicului), caz in care vom sterge aceste date de pe Website-urile noastre numai daca legea impune astfel sau daca nu dorim sa le pastram.

In unele cazuri, obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal (cum ar fi numele, adresa, adresa de e-mail si numarul de telefon, descriere personala si fotografie, varsta, data nasterii si sexul) de la terte parti, precum parteneri de afaceri, subcontractanti de servicii tehnice, de plata si de livrare, agentii de publicitate, furnizori de servicii de analiza, furnizori de servicii de cercetare de piata, agentii de recrutare personal, etc. Cand vizitati si va inregistrati pe una din platformele noastre online, este posibil sa obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal de la un furnizor de comunicare sociala terta parte, daca optati in mod voluntar sa va inregistrati prin intermediul respectivei platforme de comunicare sociala terta parte.

In cazul in care obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal de la o terta parte, va vom furniza toate informatiile relevante despre prelucrare cat mai curand posibil, dar in orice caz nu mai tarziu de o luna de la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, inclusiv privind categoriile de date cu caracter personal care fac obiectul prelucrarii, scopul prelucrarii si temeiul juridic al acesteia.

Cum folosim datele cu caracter personal si care este temeiul juridic al prelucrarii

Aspecte generale

Putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal:

– in cazul in care trebuie sa executam un contract pe care l-am incheiat cu dumneavoastra;

– daca trebuie sa respectam o obligatie legala (de exemplu, legile aplicabile in relatiile de munca, contabilitate, fiscalitate);

– atunci cand este necesar pentru interesele noastre legitime si pentru interesele dumneavoastra (de exemplu, pentru detectarea si prevenirea fraudei sau pentru asigurarea securitatii IT si a retelelor), cu exceptia cazului in care drepturile dumneavoastra fundamentale prevaleaza fata de aceste interese;

– daca este necesar sa protejam interesele dumneavoastra vitale (sau interesele vitale ale altor persoane);

– in cazul in care este necesar pentru interesul public sau in scopuri oficiale.

Putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pentru diverse motive tehnice, administrative si operationale, cum ar fi:

– intocmirea de documente specifice parteneriatului comercial;

– securitatea persoanelor si a imobilelor;

– pentru a ne asigura de prezentarea continutului in modul cel mai eficient pentru dumneavoastra si pentru computerul dumneavoastra;

– pentru a imbunatati Website-urile noastre, inclusiv functionalitatea acestuia;

– pentru administrarea Website-urilor noastre; pentru operatiunile interne, inclusiv in scopuri de depanare, analiza a datelor, testare, cercetare, statistica si de cercetare;

– pentru publicitate si marketing, inclusiv pentru scopuri de marketing specific, astfel incat sa oferim un continut, inclusiv un continut personalizat, care ar putea fi de interes mai mare pentru dumneavoastra;

– ca parte a eforturilor noastre de a pastra Website-urile noastre in siguranta.

In unele cazuri, vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal doar cu consimtamantul dumneavoastra. In aceste cazuri, va vom solicita separat consimtamantul dumneavoastra, in mod transparent, atunci cand furnizati datele dumneavoastra cu caracter personal. Ulterior, veti putea sa va retrageti consimtamantul in orice moment. Cu toate acestea, retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea niciunei prelucrari care a avut loc inainte de retragerea acestuia.

In cazul in care solicitam date cu caracter personal pentru a respecta obligatii legale sau contractuale, furnizarea acestor date cu caracter personal de catre dumneavoastra este obligatorie. Acest lucru inseamna ca, daca astfel de date cu caracter personal nu sunt furnizate, nu vom putea sa gestionam relatiile contractuale sau sa respectam obligatiile care ne sunt impuse de lege. In toate celelalte cazuri, furnizarea de date cu caracter personal este optionala si nu aveti obligatia de a le furniza.

De asemenea, putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, precum datele de identificare, datele de contact si adresa de resedinta, in scopul posibilei exercitari a drepturilor noastre in viitor. Aceasta prelucrare se bazeaza pe interesul nostru legitim, fiind necesar sa ne exercitam drepturile in cazul unor eventuale litigii.

Cel mai frecvent, vom folosi datele dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele situatii:

a. Parteneri comerciali:

In scopul furnizarii de servicii, livrarii de bunuri si efectuarii platilor/incasarii contravalorii in baza contractelor, va putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, date de contact de afaceri, date bancare si codul de identificare fiscala, pentru persoanele inregistrate in scopuri de TVA. Aceasta prelucrare se bazeaza pe (i) executarea unui contract la care dumneavoastra, in calitate de Partener comercial, sunteti parte, (ii) obligatii legale care ne sunt impuse si (iii) interesul nostru legitim.

In unele cazuri, prelucram date cu caracter personal, cum ar fi numele si datele de contact ale angajatilor sau ale reprezentantilor Partenerilor comerciali in scopul comunicarilor legate de executarea unui anumit contract cu Partenerii comerciali. Aceasta prelucrare se bazeaza pe (i) executarea unui contract la care Partenerii comerciali sunt parte, (ii) obligatiile legale care ne sunt impuse si (iii) interesul nostru legitim.

b. Utilizatori site si Clienti:

In scopul furnizarii serviciilor, a livrarii de bunuri si incasarii contravalorii in baza contractelor si comenzilor, va putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, datele de contact, datele bancare. Aceasta prelucrare se bazeaza (i) pe executarea unui contract la care Utilizatorii site/Clientii sunt parte sau (ii) pe o obligatie legala care ne este impusa.

Putem prelucra datele cu caracter personal astfel incat sa va putem oferi informatii despre bunuri sau servicii care consideram ca va intereseaza.

Daca sunteti un client existent, va putem contacta prin e-mail, posta, SMS sau prin notificari push prin intermediul Aplicatiilor Mobile, cu informatii despre bunuri si servicii similare cu cele care au facut obiectul unei vanzari anterioare sau unei negocieri cu dumneavoastra in vederea vanzarii, cu exceptia cazului in care ati optat altfel anterior.

Daca sunteti un client nou/potential, va vom contacta prin mijloace electronice numai daca avem acordul dumneavoastra prealabil. Daca nu doriti sa va folosim datele in acest fel, bifati caseta corespunzatoare din formularul prin care colectam datele dumneavoastra (sau formularul de inregistrare) sau comunicati-ne acest lucru la datele de Contact mentionate mai jos. Daca ati instalat o Aplicatie Mobila si doriti sa nu mai primiti notificari push, puteti schimba setarile pe dispozitivul mobil sau prin Aplicatia Mobila.

c. Candidati si Ucenici:

In legatura cu participarea la un proces de recrutare sau pregatire profesionala va putem colecta si prelucra datele cu caracter personal (date de identificare, statut social, pregatirea scolara si experienta profesionala, CV-ul, etc.) in scopul preselectiei/selectiei, intocmirii actelor prevazute de legislatia muncii si legislatia fiscala precum si al comunicarii cu dumneavoastra si alte persoane interesate in legatura cu procesul de recrutare/pregatire profesionala . Aceasta prelucrare se bazeaza (i) pe interesul legitim al SC VIACON STEEL SRL, (ii) pe executarea unui contract la care dumneavoastra sunteti parte ori (iii) pe consimtamantul dumneavoastra.

d. Utilizatori de Aplicatii:

In legatura cu utilizarea de catre dumneavoastra a aplicatiilor noastre mobile, este posibil sa colectam si sa prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, datele de contact, informatiile privind cardurile de debit sau de credit si datele privind localizarea geografica, atunci cand:

va inregistrati pentru a utiliza Aplicatiile noastre Mobile (inclusiv incercari gratuite) si ne furnizati in acest sens informatii despre dumneavoastra;

furnizati un comentariu, o evaluare sau alta postare utilizand Aplicatiile noastre Mobile;

interactionati cu noi utilizand Aplicatiile noastre Mobile;

interactionati cu noi prin alte mijloace, cum ar fi prin telefon, fax, SMS, e-mail, comunicare sociala sau postari in legatura cu o Aplicatie Mobila;

Aceasta prelucrare se bazeaza pe (i) executarea unui contract la care Utilizatorii de Aplicatii sunt parte prin inregistrarea in astfel de Aplicatii Mobile; (ii) interesele noastre legitime de a verifica datele contului de utilizator pentru serviciile furnizate pe teritoriul in care aveti resedinta obisnuita si pentru detectarea si prevenirea fraudelor; (iii) o obligatie legala care ne-a fost impusa; si/sau (iv) consimtamantul dumneavoastra pentru mesaje de informare cu privire produsele si serviciile oferite de SC VIACON STEEL SRL newslettere, campanii promotionale si alte informari in scop de marketing trimise de catre sau in numele SC VIACON STEEL SRL.